1 πρέζα αλάτι
750 γραμ. φαρίνα κοσκινισμένη
1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 ποτηράκι κονιάκ
χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση:
- Ρίξτε στο μίξερ το βούτυρο, τη
ζάχαρη και το αλάτι και χτυπήστε τα μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέστε τους κρόκους των
αβγών με τη μαστίχα και συνεχίστε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
- Προσθέστε το χυμό, το ξύσμα και
το κονιάκ. Χτυπήστε τα ασπράδια αβγών σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίξτε στο μείγμα των κρόκων
εναλλάξ λίγο αλεύρι και μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά.
- Βουτυρώστε ένα ταψί και βάλτε
μέσα το μείγμα. Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια στην επιφάνεια μ'ένα
πιρούνι.
- Αλείψτε την πίτα με αβγό και
στολίστε τη με γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο
για 1 περίπου ώρα.
Εεεπ! Και
μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα το φλουρί!
ΚΑΝΕΛΛΑ.Κ Πηγή: http://greekcook.gr/
ΚΑΝΕΛΛΑ.Κ Πηγή: http://greekcook.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου